Керівництво фракції «Слуга народу» веде перемовини із кількома державними відомствами, з метою організувати масове проведення перевірки на поліграфі своїх нардепів з фінансового комітету.

Про це заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, повідомляє Українська правда.

За його словами, зараз ведуться перемовини з кількома відомими відомствами, які мають досвідчених поліграфологів, зокрема це Служба безпеки України, Міністерство оборони, Головне управління розвідки.

«Ми хочемо знайти законний шлях, як це можна зробити правильно. Людей багато і процедура поліграф-тестування доволі тривала. Щоб не затягувати це на далекі роки, треба зробити це масово. Завтра (у четвер – ред.) зберемося на зібрання і вирішимо як це логістично зробити. Але всі, практично всі, члени комітету зараз в цьому питанні дають добровільну згоду на проходження поліграфу і вони кажуть, що вони готові проходити», - сказав Арахамія.

І додав, що мова про всіх депутатів «Слуги народу» з фінансового комітету.

Арахамія наголосив, що фракції немає чого приховувати і він особисто був ініціатором процедури перевірки на поліграфі.

«Я кажу, в нас є слова одних, слова інших. Перевірити їх ми не маємо можливості. Тобто (поліграф – ред.) єдиний зараз вихід і інструмент, який нормальний з дуже високою вірогідністю – 95-98% вірогідності», - сказав голова фракції.

Сам Давид Арахамія має пройти поліграф у середу. Однак він підкреслив, що готовий піти на перевірку ще раз з усіма іншими, якщо одного разу буде недостатньо.

«В мене немає чого приховувати, я можу хоч кожного дня проходити поліграф», - сказав він.

Арахамія розповів також, що обговорював ситуацію із президентом Володимиром Зеленським.

«Він (президент – ред.) в мене питав, які зараз настрої у фракції щодо цього питання. Я йому сказав, що всі практично наполягають на тому, щоб проходити поліграф і давайте з цього зробимо якусь юридичну процедуру», - розповів голова фракції.

Арахамія ще раз підтвердив інформацію про те, що в разі незадовільних результатів проходження поліграфу, того чи іншого нардепа виключать із фракції.

В комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики наразі 32 народні депутати, з яких 20 від фракції «Слуга народу».

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що керівництво “Слуги народу” проведе зустріч у Верховній раді з членами фінансового комітету до можливої перевірки на поліграфі.

ІА "Вголос": НОВИНИ