Йдеться про те, що Макрон запропонував Путіну закріпити нейтральний статус України.

Президент Франції Емманюель Макрон під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, нібито, зробив йому кілька пропозицій щодо України, які не були погоджені з партнерами Парижа. Про це, із посиланням на власні джерела, повідомило британське видання Daily Mail.

За даними видання, французький президент, озвучив у розмові з російським лідером кілька ініціатив. Зокрема, він запропонував закріпити за Україною нейтральний статус, виключивши для неї можливість вступу до НАТО.

При цьому пропозиції Макрона раніше не отримували схвалення з боку союзників Парижа з Північноатлантичного альянсу, зокрема Великої Британії. За словами джерел газети в британському уряді, французький президент навіть не намагався проконсультуватися з партнерами НАТО перед переговорами з Путіним.

«Макрон займається своїми справами, ми знаємо, що відбувається. Він вийшов за межі позиції НАТО. Але це цікаво», – зазначило джерело Daily Mail у британському уряді. 

Як писав «Вголос», Зеленський розраховує на проведення саміту Нормандської четвірки.

Також ми повідомляли, що президент Франції Еммануель Макрон уклав з російським колегою Володимиром Путіним угоду про деескалацію на російсько-українському кордоні.

ІА "Вголос": НОВИНИ