Про це на прес-конференції розповів голова СБУ Василь Грицак, - пише ТСН.

«Надалі ми дамо свідчення того, що планувалося здійснити масовий теракт. З мінометів збиралися розстріляти центральну частину міста Києва. Мало бути якомога більше трупів, якомога більше крові. Йшлося про тисячі загиблих», - сказав Грицак.

За його словами, в Україні мав виникнути хаос, що спричинило би вихід людей на вулиці, перекидування армії з Донбасу до столиці, аби склалася картинка, що в Україні дійсно відбувається громадянська війна.

На конференції показали відеозаписи, на яких видно, як підозрюваний та представники терористів навантажують автомобіль боєприпасами, а також момент затримання Рубана і обшук вантажівки.

Більше інформації голова СБУ надати не зміг через заборону оприлюднення великої кількості інформації.

Як писав «Вголос», прокуратура підозрює Рубана в підготовці обстрілів будівель Верховної Ради та адміністрації Президента й замаху на президента Петра Порошенка, секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та колишнього прем'єр-міністра і голову політичної партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка.

Рубана сьогодні взяли під варту на 60 діб без визначення розміру застави. Відповідна ухвала суду може бути оскаржена протягом 5 днів. Зрадник перебуватиме під вартою до 6 травня.

Нагадаємо, увечері 8 березня СБУ затримала Володимира Рубана, який перевозив з окупованої території чималий арсенал зброї. Також у ЗМІ з’явився протокол обшуку його квартири.

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром».

Сьогодні стало відомо, що Рубану оголошено підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 «Терористичний акт». 

За словами нардепа Ар'єва, цю «зброю в Київ везли не просто так».

Разом з тим, колишній ватажок бойовиків самопроголошеної «ДНР» Ігор Безлер («Бєс») звинуватив СБУ у тому, що саме вони підклали зброю Рубану.

Затриманого керівника Центру визволення полонених ГО «Офіцерський корпус» також вписали до бази сайту «Миротворець», як «поплічника терористів».

Володимир Рубан – керівник Центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус», який займається обміном полоненими між бойовиками та українською стороною. Його звинувачували у прихильності до бойовиків «ДНР» та «ЛНР». Також у ЗМІ Рубана пов'язують з кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Раніше Рубан разом із нардепом Надією Савченко відвідував бойовиків.

ІА "Вголос": НОВИНИ