Сонячне та тепле літо вже практично позаду. Утім попереду – не менш дивовижна пора. Тож якщо ви не встигли помандрувати влітку, не засмучуйтесь: осінь – також чудовий час для незабутніх подорожей Україною. Неймовірними жовтогарячими барвами може потішити й Львівщина. Розповідаємо, куди можна поїхати біля Львова, аби як слід відпочити душею та сповна насолодитися красою золотої пори.

Козяча ферма Двох Катерин 

Поблизу Львова є казкова та затишна локація, у яку вам точно захочеться повернутися знову. А ще – це чудове місце для відпочинку з дітьми. 

Якщо вам хочеться відпочити тілом та душею, побавитися з тваринками та скуштувати фермерських смаколиків – без сумніву вирушайте на козячу ферму Двох Катерин. 

Фото: tuca.com.ua

Ця ферма розташована у мальовничому селі Тухля Сколівського району, тож зі Львова їхати далеко не доведеться. Лише 128 кілометрів дороги, і ви серед чудових карпатських гір у неймовірній компанії білосніжних козенят. 

Ілюстративне фото

До речі, окрім кіз у господарстві є ще й інші тваринки. Тут можна подивитися на коників, свинок, овечок, курочок та індиків. А ще, ні в якому разі не забудьте скуштувати на фермі смачні козині сири, м'ясні вироби та домашні вина. 

Крім цього, на території ферми є експозиція бойківських старовинних речей та вишитих рушників і безліч інших розваг, які вам точно запам'ятаються назавжди.  

Як доїхати зі Львова

Автомобілем: трасою Київ — Чоп до повороту в м. Сколе на Славське. Далі слід рухатись дорогою з м. Сколе у м. Славськ і там, вздовж дороги біля м. Тухля, побачите ферму (на жаль, вказівників немає).

Громадським транспортом: електричками Львів-Мукачево, Львів-Чоп, Львів-Ужгород, Львів-Лавочне (виходити на станції Тухля). Щоправда, від Тухлі доведеться йти пішки понад 3 кілометри, або ж, можете взяти місцеве «таксі». 

Журавлине (Мертве) озеро

Високо у Сколівських бескидах є таємниче озеро, куди також радимо поїхати восени. Саме в пору, коли осінь розфарбовує дерева у яскраві жовтогарячі кольори, Журавлине озеро вражає своєю красою. 

«Чому озеро назвали »журавлиним«?» - запитаєте ви. А все через те, що вздовж його берегів росте болотяна журавлина. Цю водойму ще часто називають «Мертвим» озером, оскільки через велику насиченість сірководнем у ньому зовсім немає вищих живих організмів.

Розташоване воно поряд з водоспадом Кам’янка на території Національного парку «Сколевські бескиди». 

Як доїхати зі Львова

Автомобілем: трасою Київ — Чоп не доїжджаючи до Сколе, повернути в бік села Дубина та рухатись за вказівниками.

Громадським транспортом:  електричками Львів-Мукачево, Львів-Чоп, Львів-Ужгород, Львів-Лавочне. Вийти на станції Сколе, йти пішки до села Дубина та рухатись за вказівниками.

Ведмежий притулок «Домажир»

Ще одна місцина поблизу Львова, де можна поспостерігати за тваринками   ведмежий притулок «Домажир». Що важливо: це не контактний зоопоарк, а справжній реабілітаційний центр.

Це місце, насамперед, унікальне тим, що воно стало домівкою для ведмедиків, яким колись не пощастило жити в поганих умовах. Працівники притулку вилучають ведмедиків з цирків, притравлювальних станцій та контактних зоопарків та надають їм тут умови, максимально наближені до природніх. 

Фото: Ведмежий притулок "Домажир"

Притулок розташований у 20 кілометрах від Львова поблизу села Домажир Яворівського району. 

Відвідавши притулок «Домажир» ви не лише зможете подивитись на бурих ведмедиків, а й навіть їм допомогти  фінансово, або ж смаколиками. 

Як доїхати зі Львова

Автомобілем: трасою Львів-Краковець до села Ямельня, а наприкінці села звернути праворуч (після вказівника «Жорниська») та їхати за вказівниками. 

Громадським транспортом: автобуси, що курсують до Новояворівська (відправлення з АС-4 (Янівський цвинтар)). Виходити слід на зупинці у селі Ямельня і рухатись прямо до вказівника «Жорниська». Згодом повернути праворуч і йти за вказівниками, які й приведуть до притулку. 

ІА "Вголос": НОВИНИ