Про це 11 квітня 2017 року під час брифінгу очільників Штабу спротиву в Полтаві заявив голова міської організації ВО «Свобода», очільник націоналістичної фракції в міській раді Юліан Матвійчук.

Свободівець зазначив, що наразі всі приміщення, окрім сесійної зали міської ради, протестувальники розблокували. У понеділок громада блокувала роботу ради як сигнал Олександрові Мамаю й вимога скликати позачергову сесію.

«Ми залишаємося в приміщенні сесійної зали. Робота міської ради розблокована, аби міський голова таки прийшов на роботу. Хлопців з інших областей, які завітали до нас на підтримку, ми тимчасово відправили додому, але вони постійно напоготові», – зазначив націоналіст.

Окрім того, Юліан Матвійчук повідомив, що всі заходи, які проводитиме в місті Штаб спротиву, будуть проанонсовані. За його словами, діяльність штабу вже призвела до низки здобутків на користь громади в боротьбі за справедливість. На переконання свободівця, що довше активісти перебувають, то більше шансів на їхню перемогу й виконання їхніх вимог.

Водночас однією з вимог залишається проведення позачергової сесії міської ради та ухвалення мораторію на будівництво МАФів у місті. Міський голова майже тиждень ховається від громади і лише в телефонному коментарі ЗМІ зазначив, що не бачить підстав для оголошення сесії.

«В Олександра Мамая за законом є ще 9 днів, аби скликати позачергову сесію міської ради. Але це треба зробити негайно. За чотири дні роботи штабу спротиву в приміщенні сесійної зали відбулося вже дуже багато подій, що точно не йдуть йому на користь. І якщо Мамай – розумний міський голова, в чому я дуже сумніваюсь, то він має зараз прийти й оголосити чергову сесію. В інакшому разі не відомо, що буде з розкладом сил у Полтавській міській раді і ситуацією в місті», – зазначив Юліан Матвійчук.

Увечері 5 квітня 2017 року в Полтаві сталися масові сутички між привезеними з Кременчука «тітушками» та місцевими активістами. Агресія щодо громади стала наслідком її тривалої боротьби проти безчинства забудовників, яких пов'язують із депутаткою обласної ради від «БПП» Іриною Степаненко.

ІА "Вголос": НОВИНИ