Один із підозрюваних у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк Владислав Мангер пройшов детектор брехні, але слідство не прийме матеріали дослідження до уваги, оскільки поліграф проводився з ініціативи Мангера у не спеціалізованому закладі.

Про це повідомив речник Генеральної Прокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

За словами Лисенка, згідно з ухвалою Шевченківського суду від 14 березня, Мангер повинен був пройти судову психологічну експертизу із застосуванням спеціального технічного засобу – комп’ютерного поліграфа, а виконати ухвалу доручили експертам КНДІСЕ Міністерства юстиції.

Проте Мангер не пройшов психологічну експертизу, а виклав у ЗМІ інформацію про проходження дослідження у Всеукраїнській асоціації поліграфологів.

«Це дослідження проведено за його власної ініціативи, поза межами кримінального провадження, і його матеріали не можуть бути прийняті до уваги органом досудового розслідування, оскільки при цьому він не виконав вимоги ухвали слідчого судді та не пройшов експертизу у спеціальному експертному закладі», – повідомив речник ГПУ.

Як раніше повідомлялось, Мангер опублікував у Facebook результати дослідження, де стверджує, що висновки поліграфу підтверджують, що він не знав про напад на Гандзюк і не брав участі у діях пов’язаних із ним.

ІА "Вголос": НОВИНИ