Президент України Володимир Зеленський та українські дипломати роблять все можливе для того аби допомогти Маріуполю.

Про це заявив позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович в ефірі єдиного телемарафону UAразом, повідомляє Укрінформ.

«Це – катастрофа, якій світ не надав відповідну оцінку. Зараз Президент України позначив для себе вже третю добу Маріуполь темою № 1. І голова ОП, і вся наша дипломатія застосовують величезні зусилля, підняли всіх – і церкви, і міжнародні організації, лідерів провідних країн світу», – сказав він.

Радник Офісу Президента наголосив, що ситуація в Маріуполі та біля міста наразі найбільш небезпечна.

За його словами, російські загарбники зносять місто з лиця землі, а черговий гумконвой у неділю, який попередньо був погоджений, вкотре не зміг потрапити до Маріуполя.

Водночас Арестович додав, що українські військові мають успіхи в обороні, зокрема учора вони завадили черговій спробі бронетанкового прориву до Маріуполя.

Нагадаємо, у Маріуполі під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення.

Про це голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Фейсбуці.

«Щойно російський пілот, який, напевно, не цурається називати себе людиною, знову натиснув на гачок, точно знаючи, куди поцілить бомба. Росіяни! Ви не лише перетнули межу неприпустимих стосунків між державами та народами. Ви перетнули межу людяності. Припиніть називати себе людьми!», - заявив Кириленко.

 

Раніше «Вголос» писав, що агресор продовжує обстріли Авдіївки з тактичного ракетного комплексу «Точка-У» та реактивних систем залпового вогню.

Про це повідомляє  керівник Донецької військової обласної адміністрації Павло Кириленко.

ІА "Вголос": НОВИНИ