Мармелад – це надто солодко, неможливо з’їсти більше, ніж один шматочок. Цікаво, чи буде нудно від художнього мармеладу, думалось перед тим, як прийти на відкриття виставки. Темні, вузькі зали Музею ідей, багато людей, картини завішені газетами, пробиваюся, продираюся, намагаюсь пройти далі, в останню кімнату, де вже все відкривається, де щось хтось говорить, але я не чую і не бачу.

А ще стільки людей, головне щоб не померти від клаустрофобії. Чорні, холодні стіни галереї і яскравість справжнього мармеладу, який усюди, різного кольору, різних смаків, але всеодно лише дивишся на всю цю красу кольору: яскраво-зеленого, оранжевого, рожевого, голубого. Мармелад, а мистецтво? Через кілька секунд з глибини приміщення починають виходити люди, а газети починають зриватись. Кольори атакують.

До рук порапляє папірець, дізнаюсь, що :

життя як мармеладний колаж: кольорове і солодке
колаж як мармеладине життя: солодке і кольорове
мармелад як колажове життя: твоя версія


Ось так. Через деякий час все ж таки вдається потрапити до тієї таємничої і недоступної досі кімнати. А там просто ще більше мармеладу, там ще багато вина і інших напоїв. А ще кольорові шматки поролону під ногами, приємно ходити. А ще дуже багато камер, спалахів. Тут бракує портрету Мерлін Монро.

Солодкий проект, арт-поп чи просто поп. Арт? Вирізання , поєднання різних, звичних картинок, фоток, в стилі нічогонепридумування, коли не треба щось творити, а показувати і поєднувати вже давно створене. Фрагменти гламурних журналів, домальовувань, наклеювання різних папірців.

В одному з приміщень – середнього розміру конструкція у виді пірамідки, з цукру і мармеладу, щось найбільш оригінальне серед всього тут представленого арту. Життя солодке. Головне не пересититись, головне тримати міру. Поруч чути щасливі вигуки давно небачених друзів, спілкування, яким би не був цей арт, але він все ж таки на секундочку зробив життя солодким для багатьох.

Можливо, і нічого такого особливого, і надто естетичного, проте це набагато краще, як би цього не відбулось. Мистецтво повинно бути різним і не завжди високим, проте і не надто солодким, щоб не розтопитись.

фоткі тут


ІА "Вголос": НОВИНИ