[media=136800,136801] 

Під час розгляду у Верховній Раді України законопроекту про удосконалення системи охорони культурної спадщини він заявив:  

«У ці вихідні у Києві відбулася повна руйнація українського культурного простору. Заради акції збоченців обгородили в центрі Києва територію більшу, ніж країна Ватикан. Не пропускали людей додому без паспортів», пише Українська правда.

«Мирну акцію протесту проти цього маршу збоченців розігнали силовими методами. Розігнали християн-православних, християн-католиків, греко-католиків, протестантів! Розганяли всіх, хто виступає за збереження українських традиційних культурних цінностей і української родини», – обурився соратник Олега Ляшка.

«Чому це відбулося? Тому що українська влада перебуває під зовнішнім управлінням. Тому що у колоні збоченців йшла посол Сполучених Штатів Марі Йованович. Тому що вона робить усе, щоб розсварити український народ з американським народом», – додав Мосійчук.

На його думку, Йованович «організувала втручання у вибори президента США Дональда Трампа, направивши туди Ситника і групу народних депутатів».

«І вона пропонує збочення проти 95% українського населення. Вимагаємо звернутися до адміністрації президента США щодо її відкликання», – заявив Мосійчук.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко після його виступу закликала колег до толерантності.

Нагадаємо, раніше народний депутат України від «Радикальної партії Олега Ляшка» Ігор Мосійчук привселюдно вибачився перед свободівцями за свою непристойну поведінку під час сесії Тернопільської обласної ради.

Як писав «Вголос», вранці 17 червня поліція жорстоко розігнала активістів, які вийшли на протест проти гей-параду: було понад 50 затриманих . У мережі також з'явилися відео кривавого розгону протестувальників.

Пізніше у Києві кілька сотень людей вийшли з плакатом «Наварю геям їсти». Врешті, хода ЛГБТ завершилась без жодних проблем для її учасників, протривавши усього 20 хвилин. Охороняли гей-парад близько 5000 правоохоронців.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ