Зараз у Львові поховати людину коштує від 18 тисяч гривень, тоді як у Києві кремація може обійтись у 10 тисяч.

Зараз постало питання щодо вирубування 16 гектарів лісу у Львові на Сихові, аби розширити Голосківське кладовище. В таких умовах крематорій є дуже потрібен для міста, адже піднімається питання про те, “щоб забрати повітря в живих, аби дати місця мертвим”.

Про це в ефірі проєкту “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA заявила депутатка Львівської міськради від партії “ЄС” Оксана Маруняк.

“Наприклад, я б дуже хотіла, щоб мене після смерті якраз кремували, тому що я не вважаю за потрібне аби моє тіло займало місце у нащадків”, – підкреслила Маруняк.

Вона додала, що зараз поховання у Львові є досить “дорогим задоволенням” – коштує від 18 тисяч гривень.  Натомість у Києві кремація може вартувати до 10 тисяч. Тому питання ціни для декого із львів’ян може бути вирішальним.

Водночас, депутатка зауважила: якщо у Львові таки збудують крематорій, не вважає, що там мають бути християнські символи.

“Є закон про свободу совісті, який чітко говорить, що встановлення прямих чи непрямих переваг людям, згідно тих чи інших релігійних переконань, сповідування чи несповідування релігії, заборонене. На мою думку, крематорій все ж таки має бути такою універсальною спорудою у нас час, яка підійде всім. Щоб людина могла заповісти кремувати себе, незалежно від того, яку релігію вона сповідує і чи сповідує її взагалі”, –  резюмувала Оксана Маруняк.

Нагадаємо, раніше юрист, депутат Львівської міської ради від “ЄС” Юрій Ломага зазначав, що для побудови крематорію у Львові потрібні великі кошти. У міському бюджеті таких немає.

ІА "Вголос": НОВИНИ