Місто має продемонструвати, що винні у неякісній розв’язці понесуть покарання.

Кільце на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Липинського коштувало місту понад 170 мільйонів гривень. Фірма, яка допустила помилку під час його встановлення, має понести кримінальну відповідальність.

Про це в ефірі проєкту “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA заявив депутат Львівської міськради від “ЄС” Володимир Марусяк, коментуючи ситуацію, коли його затопило під час першого ж дощу.

“Уявіть собі, що ви замовили майстрів для якихось робіт у себе на господарстві, ви їм за це заплатили гроші, а за якийсь період часу бачите, що робота зроблена неякісно. Що ви робите? Приходите до тих майстрів, берете їх за одне місце і, як мінімум, вимагаєте повернення коштів”, – наголосив Марусяк.

Він підкреслив: за ремонт кільця на перехресті вулиць Хмельницького та Липинського понад 170 мільйонів гривень платників податків. Тому, на думку політика, місто має показати, що винні понесуть покарання.

“Беремо проєктуючу організацію, підрядну і дивимось хто допустив помилку. Ця організація ( а конкретно фізичні особи, бо кожна помилка має свого автора) повинна понести покарання. Я хочу, щоб мої слова, із точки зору закону, сприйняли як заяву про вчинення злочину і, щоб саме органи правопорядку відкрили кримінальне провадження за фактом розтрати державних коштів”, – підкреслив політик.

Він додав: ці кошти обов’язково потрібно повернути в бюджет. Мовляв, громада знає де якісніше можна їх зосередити.

ІА "Вголос": НОВИНИ