Нещодавно у Львові завершилось голосування за проекти громадського бюджету, в якому перемогли п'ять ідей, серед них – і закупівля музичного інструменту – маримби – за три мільйони гривень.

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із начальником управління секретаріату ради ЛМР Юрієм Лукашевським та головою комісії сімейної політики і захисту прав дітей Громадської ради при ЛОДА Галиною Амеліною-Царьовою.

«Насправді я промоніторила вартість цього музичного інструменту і мене щиро подивувала ця сума – три мільйони. Але справа навіть не в цьому. Мені видається, що ми, як громада, маємо вирішувати, що є життєвоважливим і що принесе реальну користь. Якщо, наприклад, йдеться про іншого переможця – пологовий на Раппопорта – то це ціна дитячого життя», - обурилась активістка.

Втім, каже чиновник, результати голосування вже не обговорюються – якщо люди проголосували, значить закупівлі маримби – таки бути:

«Кожен із цих проектів вже проходив експертну оцінку, і вона, насправді, стосувалася однієї речі – можливо це реалізувати чи ні. У випадку з музичним інструментом – так, його реально закупити за бюджетні гроші і віддати у школу, яка є на балансі Львівської міської ради».

Інша річ, зазначив Юрій Лукашевський, що вартість інструменту й справді викликає чимало запитань, тому, каже – сума наразі орієнтовна, а визначатимуть її за допомогою «Прозорро».

Більше – у відео. Прямі етери «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі NTA.

ІА "Вголос": НОВИНИ