Уряд Китаю обмежує використання автомобілів Tesla Inc. військовослужбовцями та працівниками ключових державних компаній, підозрюючи, що дані, зібрані автомобілями, можуть бути загрозою національній безпеці.

Про це повідомляє WSJ.

Це звинувачення пролунало після огляду урядової безпеки автомобілів Tesla, оскільки камери автомобілів можуть постійно записувати зображення, а також отримувати різні дані, наприклад, коли, як і де використовуються автомобілі, і список контактів мобільних телефонів, які синхронізуються з автомобілями. Уряд Китаю стурбований тим, що деякі дані можуть бути надіслані назад до США.

Згодом, у відповідь на виконавчий директор Tesla Inc Ілон Маск заявив, що його компанія буде закрита, якщо її машини будуть використовуватися для шпигунства, пише Reuters.

«Для нас існує дуже сильний стимул бути дуже конфіденційними щодо будь-якої інформації. – сказав Маск на видному китайському форумі під час віртуальної дискусії. – Якщо Тесла використовувала би машини для шпигунства в Китаї чи будь-де ще, нас закрили б».

Ці обмеження обговорювались на суперечливій зустрічі Вашингтону та Китаю на Алясці, коли найвищі американські та китайські дипломати проводили першу зустріч із моменту президентства Джо Байдена в січні.

Маск закликав до посилення взаємної довіри між двома найбільшими економіками світу. У своєму виступі на Форумі розвитку Китаю бізнес-зустріч високого рівня.

Він проводив дискусійну панель із Сюе Цикуном, китайським квантовим фізиком, який очолює Південний університет науки і техніки.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ