Статки глави Tesla Ілона Маска зменшилася на $1,5 млрд після повідомлень про те, що в США відкрили проти нього справу. Засновник Facebook своєю чергою втратив $2 млрд після заяви соцмережі про атаку, яка торкнулася 50 млн користувачів.

Про це пише Bloomberg.

Статки Маска, як нагадує Bloomberg, знизилися після повідомлень про те, що Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) відкрила проти нього справу, запідозривши главу Tesla в тому, що він ввів інвесторів в оману.

Претензії комісії, як зазначав Reuters, були пов'язані з повідомленням Маска в Twitter від 7 серпня, в якому він заявив про готовність викупити акції Tesla з ринку по $420 (пізніше від цієї ідеї бізнесмен відмовився).

Однак коли підприємець писав про підтримку викупу з боку знайденого ним інвестора, він ввів інвесторів в оману, заявили в SEC. Підстав робити такі заяви у глави Tesla, як вважають автори позову, не було. Сам Маск, коментуючи звинувачення, запевнив, що завжди був чесний стосовно інвесторів.

Водночас капітал Цукерберга 28 вересня, за даними агентства, скоротився на $2 млрд після того, як Facebook розповіла, що цього тижня виявила на своєму сайті вразливість, яка торкнулася майже 50 млн акаунтів соцмережі.

Чи вдалося хакерам в результаті атаки отримати доступ до облікових записів, в Facebook поки не встановили, проте запобіжні заходи, за словами віце-президента компанії Гая Розена, вже зробили.

Акції Facebook на тлі новин про уразливість до 15:50 за місцевим часом (22.50 за Києвом) знизилися на Нью-Йоркській біржі на 2,71% до $ 164,26. Акції Tesla до цього ж часу від початку дня впали на 13,86% до $ 265,03 за один цінний папір.

Без урахування зазнаних у п'ятницю втрат статки Маска, згідно Bloomberg Billionaires Index, становлять близько $21,6 млрд. Капітал Цукерберга оцінюється приблизно в $64,6 млрд.

ІА "Вголос": НОВИНИ