Після масований ракетних ударів по території нашої держави Україна повинна розгорнути ефективну систему протиракетної оборони.

Відповідну заяву на сторінці в соціальних мережах зробив керівник Міністерства оборони Олексій Резніков.

Посадовець наголосив, що за останні два дні росіяни випустили велику кількість крилатих ракет по українських містах.

Ворожі атаки підло здійснюються з акваторій Чорного і Каспійського морів, з території Білорусі або ж з глибини рф.

Росія кинула стратегічний виклик для безпеки усієї Європи. Потрібно дати загарбникам швидку відповідь, яка повинна складатися з двох частин.

Перша частина – це запровадження нових санкцій проти держави-терористки. Окупанти повинні втратити змогу підтримувати у робочому стані високотехнологічну зброю, а також виготовляти її.

Зараз рашисти виготовляють озброєння із комплектуючих, які вони отримали компаніями з країн Північноатлантичного альянсу.

Розгортання ефективної протиракетної системи в Україні – це друга частина відповіді московитам. Також це 500-1000 кілометрів додаткової безпеки для кожного міста Європи. Такий крок необхідна закріпити у стратегії НАТО.

Резніков також запропонував провести демілітаризацію мінімум європейської частини росії. Лише після цього можна говорити про діалог щодо відновлення стосунків цивілізованого світу з рф.

Як писав «Вголос», країни «Великої сімки» візьмуть зобов’язання надавати Україні безстрокову підтримку у війні проти росії.

Також ми повідомляли, що окупанти обстріляли Чернігівщину та Сумщину. З’явилися фото руйнувань.

ІА "Вголос": НОВИНИ