17 дітей, які масово отруїлись у спортивно-оздоровчому комплексі «Layar Palace» в місті Хирів, що на Львівщині, сьогодні випишуть зі лікарні. Так, стан їхнього здоров'я покращився.

Про це повідомила завідувачка інфекційного відділення Самбірської центральної районної лікарні Світлана Іванюк, пише Укрінформ.

За словами медика, стін дітей нараз стабільний, у них вже немає температури та з'явився апетит.

«Стан дітей прекрасний. Діти практично здорові, не гарячкують, апетити хороші, блювоти та проносу нема, стан дітей стабільний, всі хочуть виписуватися… За медичними показниками їх можна виписувати 100%. Тільки от результатів аналізів ще немає. Відкрита кримінальна справа, і я чекаю хоча б одного результату аналізу, лабораторія працює. Ну, до завтра я ще їх потримаю, а завтра всіх виписую», – сказала лікарка.

Водночас Іванюк додала, що до неї та до тренера часто телефонують батьки потерпілих та скаржаться на те, що вони оплатили путівки своїм дітям, а вони зараз в лікарні.

«Попри це, я їх не виписую, бо нема посівів. І я між двох вогнів… Але діти всі абсолютно здоровенькі та гарненькі. Все ж таки то молоді, і вони спортсмени, у них прекрасний імунітет, вони до всього адаптовані, і в них стан задовільний», – зазначила медикиня.

Нагадуємо, 17 серпня, до інфекційного відділення Самбірської центральної районної лікарні ушпиталили 6 підлітків 13-15 років із Кривого Рогу.

Стало відомо, що юнаки в цей день харчувалися в місті Хирів, що в Самбірському районі. Вони їли в спортивно-оздоровчому комплексі «Layar Palace».

Станом на ранок середи, 18 серпня, кількість постраждалих зросла до 17. Стан пацієнтів – середньої важкості. Вони скаржились на блювоту, підвищену температуру та пронос.

За попередніми даними, причиною масового отруєння дітей міг стати плов з куркою В той день він був недостатньо проварений.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ