4 липня в одному із закладів Львівщини масово отруїлись люди. Так, після відвідування ресторану «Панський книш», що в смт Куликів, понад 20-ом особам знадобилася медична допомога.

Вже через 2 дні, 6 липня, до КНП ЛОР “Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня” було госпіталізовано 21 особу, із них 8 дітей з діагнозом «гостра кишкова інфекція».

Всього за допомогою звернулось 24 особи ( з них 8 дітей). У лікарню було госпіталізовано 21 особу, з них 8 дітей. 3 пацієнти (дорослі) лікуються амбулаторно.

У 8-ми госпіталізованих пацієнтів (в т. ч. у 4-х дітей) встановили діагноз «сальмонельоз».

Станом на 09:00 год. 13 липня 10 пацієнтів (в т. ч. 6 дітей) виписано, в стаціонарі з покращенням стану залишається 11 пацієнтів, з них двоє дітей.

Як з'ясувалось пізніше, всі, у кого діагностували харчове отруєння, їли три спільні страви: з курятиною, яйцем і червоною рибою. Таким чином, імовірно, що в якійсь із них була сальмонела.

Варто нагадати, що обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій зобов’язала керівників закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі Львівщини не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному плані страв. Мова іде про салати, заправлені сметаною чи майонезом, а також  кондитерські  вироби  із заварним кремом.

Причиною такого рішення стала ситуація із масовим  захворюванням на гостру кишкову інфекцію   відвідувачів ресторану «Панський Книш», що у смт. Куликів Львівського району.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ