У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку «Азов», які перебували в колонії в окупованій рф Донецької області.

Про це повідомив лідер руху «Азов» Андрій Білецький у Telegram.

«Щодо удару по колонії в Оленівці, де перебувають наші з »Азовсталі«. Цієї ночі росіяни вбили частину полонених азовців. Російське командування обставило масове убивство полонених як дії  армії. Бійці полку були переведені в окрему будівлю. Була проведена пропагандистська робота - знятий людоїдський фільм про »Азовсталь«», - написав Білецький.

За його словами, наразі збирається інформація про жертв і конкретних виконавців цього воєнного злочину.

Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше - дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни. Росія не змогла перемогти «Азов» у чесному бою, тому намагається нас знищити віроломством. Я, від імені Азовських підрозділів, оголошую полювання на кожного причетного до масового убивства. Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані", - зазначив Білецький.

Додамо, у Харківській області 16-річну дівчину підозрюють в нарузі над українським прапором.

ІА "Вголос": НОВИНИ