Правоохоронці викрили в Україні групу російських агентів.

Як з'ясувалося, зрадники шпигували за «центрами прийняття рішень» у різних областях нашої держави. Про це інформує пресцентр СБУ.

Представники Служби безпеки України провели масштабну спецоперацію та затримали трьох осіб, які причетні до діяльності агентурної мережі фсб.

Слідство встановило, що зловмисники збирали інформацію про озброєння, особовий склад, місця розташування ЗСУ в південних та центральних областях України. За кожне виконане завдання московити платили їм до 550 доларів.

На Дніпропетровщині затримали ворожого агента з позивним «Грім». Чоловік малював для рашистів схеми оборонних рубежів у Кривому Розі. Також «зливав» дані про склади з боєприпасами та технікою. Щоб отримати інформацію він влаштовувався на роботи на критичні об'єкти або поблизу них.

У Вінницькій області місцевий мешканець встановлював координати підрозділів Нацгвардії та Штабу командування Повітряних сил. Він проводив відео- та фотофіксацію об'єктів.

Третього учасника агентурної мережі рф виявили в Одесі. Зловмисник вивідував паролі, які дозволяють безперешкодно перетинати блокпости та пересуватися містом в комендантську годину. Також зрадник визначав координати військових об'єктів та робив позначки на електронних картах.

Усім затриманим правоохоронці повідомили про підозру за фактом державної зради. Наразі у кримінальному провадженні тривають розслідування.

Як писав «Вголос», український військовий втік з поля бою. Нещодавно суд розглянув справу та оголосив вирок.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ