Про це повідомляє «Інтерфакс-Урал» з посиланням на прес-службі регіонального громадського наглядового комітету.

«Родичам дозволили побути разом три доби. Для більш комфортного перебування їм в готелі виправної установи виділили кімнату з усіма зручностями», - сказали в прес-службі.

У повідомленні також зазначили, що на зустрічі членів ГНК з Ларисою Кольченко жодних заяв або скарг від неї не надходило.

«Мама хоче лише одного, щоб її сина випустили на волю. Можливо, це може бути обмін на російських ув'язнених в українських в'язницях», - відзначили громадські працівники.

За їхніми даними, з моменту завершення голодування Кольченко набрав колишню вагу - 64 кілограми і скарг не висловлював.

«Просив надати можливість продовжувати навчання у вищому навчальному закладі. Донедавна він проходив безкоштовне навчання в Таврійському національному університеті імені В. І. Вернадського. Але навчання було призупинене, оскільки ув'язнений не надав адміністрації колонії договір на новий термін навчання», - пояснили в прес-службі.

Як тільки договір буде надано, Кольченко продовжить навчання.

«Працювати в колонії він не бажає, оскільки, каже, що багато часу у нього йде на самоосвіту», - додав представник ГНК.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10-ти, а Сенцова - до 20-ти років позбавлення волі.

Як писав «Вголос», політв'язень Олександр Кольченко 31 травня оголосив голодування у колонії Челябінська на знак солідарності із Олегом Сенцовим.

7 червня Олександр Кольченко припинив голодування. З його слів, він дуже ослаб, вже став непритомніти. У нього впав рівень цукру в крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодування його вага знизилася до 54 кг. 

ІА "Вголос": НОВИНИ