Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє телеканал «112 Україна».

«Цю операцію нам не вдалося б провести, якщо б нам не допомагав голова ГФС Насіров, тому що розібратися у нетрях податкового законодавства, всіх порушень... Це тільки завдяки його сприянню основний масив роботи був зроблений. Я не соромлюся цього сказати, це людина, яка в цьому сегменті зробив все, щоб викрити всі ці незаконні податкові майданчики і допомогти нам довести і зібрати докази. Це не останні люди в державі, це керівники податкових адміністрацій, це царі і боги в часи Януковича», - сказав Матіос.

Нагадаємо, як писав  «Вголос» сьогодні по всій країні затримували колишніх податківців, вилучали мільйони в різних валютах, а потім на вертольотах, доставляли підозрюваних у Київ. Всього затримали 23 людини з 15 обласних управлінь колишнього Міндоходів. Виявлено близько 96 млрд гривень збитку бюджету. В одного з колишніх чиновників знайшли майже 4 млн доларів готівкою. Також як повідомив Анатолій Матіос, двох екс-податківців затримали в «Борисполі».

Також він заявив, що випробував схему відмивання коштів на державному рівні колишній міністр Олександр Клименко.

«Це був результат дій (війна на Донбасі, - ред.) саме цих невідомих широкій публіці, якихось васальних удільних князьків в окремо взятій області, де за вказівкою свого безпосереднього керівника, який спочатку це випробував на території Донецької області, Олександр Клименко», - сказав Матіос

ІА "Вголос": НОВИНИ