56,9% українців вірять, що президент України Володимир Зеленський і його бізнес-партнери мають офшорні рахунки за кордоном.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, інформує Радіо Свобода.

Згідно з дослідженням, про міжнародне розслідування Pandora Papers щодо офшорів знають 61,7% українців, водночас 13,8% стверджують, що досить добре поінформовані, а 47,9% відповідають, що тільки щось чули, але не знають деталей.

При цьому, незалежно від того, чи знали респонденти про це розслідування, 56,9% респондентів вірять, що Зеленський і його бізнес-партнери мають офшорні рахунки за кордоном, а бізнесмен Ігор Коломойський нібито виводив кошти з «Приватбанку», зокрема через «95 Квартал». Не вірять у це 22,6% респондентів, йдеться в опитуванні.

Згідно з дослідженням, для 77,1% респондентів це неприпустимо, щоб найвищі посадові особи в державі і провідні політики володіли офшорними рахунками за кордоном. При цьому вважають, що в цьому немає нічого поганого – 15,6%.

Соцопитування проводили 15-18 жовтня 2021 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера. Загалом опитали 1200 респондентів, що проживають в усіх регіонах України. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старші) України. До вибірки не входять території, неконтрольовані владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Раніше Зеленський заявив, що, буцім, не побачив «нічого нового» у фільмі-розслідуванні під назвою «Офшор 95» проєкту розслідувань «Слідство.інфо», згідно з яким він та його близькі соратники могли бути причетними до переказів 40 мільйонів доларів від структур, пов’язаних із олігархом Ігорем Коломойським.

ІА "Вголос": НОВИНИ