У Бойківському селі Стрілки, що на Львівщині, 406 місцевих виконавців на сопілках разом виконали колядку «Нова радість стала», встановивши рекорд України.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба.

Як зазначається, учасники рекорду вишикувалися у формі восьмикутної зірки та одноголосно виконали колядку «Нова радість стала» на сопілках, після чого її заспівали, а потім знову зіграли.

Наймолодшою виконавицею колядки була учениця 2 класу місцевої школи імені о. Михайла Вербицького, а найстаршому виконавцю недавно виповнилося 75 років.

За словами вчителя Стрілківської школи, пана Ярослава, у кожному класі на сопілках грають від 50 до 80% учнів. Сам же рекорд був присвячений пам'яті місцевого вчителя сопілкарства, який нещодавно помер.

У селі Стрілки та в сусідніх селах більшість дітей та багато дорослих грають на сопліках - цей інструмент тут купують більше, ніж в столиці.

Перший рекорд України у селі встановили ще  7 років тому - тоді виконали Гімн України на 237 сопілках. За словами представника книги рекордів України, «ті емоції, які тут панували і просто зашкалювали, не можна зафіксувати ніякою цифрою і грамотою».

Нагадаємо, у четвер, 13 січня, в місті Олевськ, що у Житомирській області, встановили рекорд України. Упродовж 4,5 годин мешканці міста безперервно співали щедрівки та колядки біля головної ялинки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ