У Львівській області коронавірусний штам «Дельта» вже підозрюють у 9 мешканців. Наразі їх зразки відправили у столичну лабораторію та очікують на результати досліджень.

Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Варто нагадати, що недавно коронавірусний штам «Дельта» офіційно підтвердили у трьох осіб, які повернулись з Великобританії та Росії. Наразі стан здоров'я всіх пацієнтів покращився і їх вже виписали з лікарні. Інфіковані перебувають на амбулаторному лікуванні.

«Три особи, зразки яких ми надсилали, очікують результати. І в нас знову є шість підозр на штам «Дельта». Але і на ці результати ми теж чекаємо з Центру громадського здоров’я. Зазначу, люди, що мають підозри, прибувають або з Індії, або з Росії. Проте на сьогодні є випадки виявлення штаму «Дельта» у Туреччині, США. Тому в осіб, які прибувають і з цих країн та мають симптоми ГРВІ, є підстави підозрювати штам коронавірусу «Дельта», - розповіла Іванченко.

Нагадуємо, станом на сьогодні в Україні щонайменше у 17 осіб підтвердили інфікування штамом «Дельта». Крім того, в столиці вже зафіксували летальний випадок, спричинений новою мутацією.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ