Найбільша мережа ресторанів швидкого харчування припиняє свою роботу на території держави-терориста.

Про це стало відомо після пресрелізу на офіційному сайті компанії. Ми публікуємо переклад уривку його тексту, який оприлюднено від імені генерального директора Кріса Кемптчінські. 

Конфлікт в Україні та гуманітарна криза в Європі завдали невимовних страждань невинним людям. Як Система, ми приєднуємося до світу в засудженні агресії та насильства та молимось за мир.

Нашим пріоритетом номер один з початку цієї кризи були – і залишаться – наші люди.

Як повідомив Ян Борден минулого тижня, компанія надала негайну фінансову підтримку нашій команді в Україні. Ми продовжуємо виплачувати повну зарплатню нашим українським працівникам і пожертвували 5 мільйонів доларів у наш Фонд допомоги працівникам, а також продовжуємо підтримувати зусилля з надання допомоги, яку проводить Міжнародний Червоний Хрест у регіоні. Ми були вражені пропозиціями підтримки по всій Системі, і дякуємо вам за ваш щедрий внесок.

Оскільки багато наших колег в Україні шукали притулку, вони знайшли звичну підтримку системи McDonald's у нових і незнайомих місцях. У Польщі та на багатьох інших ринках Європи наша Система буквально відкрила їхні домівки, їхні серця та їхні ресторани. Благодійна організація Ronald McDonald House Charities (RMHC) Poland Care Mobile знаходиться на польсько-українському кордоні для надання медичної та гуманітарної допомоги сім’ям та дітям, а ще один Care Mobile на шляху від RMHC Latvia. Крім того, RMHC Ukraine розгортає медичне забезпечення та надає гуманітарну допомогу по всій країні, а його програми перепрофілюються для використання персоналом лікарень.

Ця підтримка, що забезпечується нашою глобальною системою, надається по всій Європі та продовжуватиме зростати.

Останніми днями я спілкувався з багатьма в нашій Системі та чув від них про наші операції в Росії. Ситуація надзвичайно складна для такого глобального бренду, як наш, і є багато міркувань. Протягом 66 років ми працювали з вірою в те, що громади стають кращими, коли поруч є McDonald's.

У Росії у нас працюють 62 000 людей, які вклали своє серце і душу в наш бренд McDonald's, щоб служити своїм громадам. Ми співпрацюємо з сотнями місцевих, російських постачальників і партнерів, які виробляють їжу для нашого меню та підтримувати наш бренд. І щодня ми обслуговуємо мільйони російських клієнтів, які розраховують на McDonald's. За тридцять з лишком років, що McDonald's працює в Росії, ми стали важливою частиною 850 спільнот, у яких ми працюємо.

У той же час наші цінності означають, що ми не можемо ігнорувати людські страждання, які відбуваються в Україні. Багато років тому, зіткнувшись зі своїм власним важким рішенням, Фред Тернер пояснив свій підхід досить просто: «Роби правильно». Ця філософія закріплена як одна з наших п’яти провідних цінностей, і протягом багатьох років існує незліченна кількість прикладів того, як корпорація McDonald's дотримується простого ідеалу Фреда. Сьогодні теж один із таких днів.

Тісно співпрацюючи з нашим головою Ріком Ернандесом та іншими членами ради директорів McDonald's протягом останнього тижня, McDonald's вирішив тимчасово закрити всі наші ресторани в Росії та призупинити всі операції на ринку.

Зауважимо, що в компанії окремо наголосили, що тимчасово призупинили роботу в Росії, і зберігають заробітну плату за своїми російськими працівниками. Сподіваємось, найближчим часом це зміниться.  

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ