Наразі медичні працівники міської лікарні у Соснівці, яким заборгували зарплату з квітня цього року, призупинили голодування до понеділка.

Про це «Вголосу» повідомила голова первинної профспілкової організації вільної профспілки медичних працівників України комунального підприємства «Міська лікарня Соснівської міської ради» Оксана  Гладун.

За її словами, медиків чиновники з Львівської обладміністрації, а також з міської та районної адміністрацій пообіцяли знайти ресурси для виплати заборгованої зарплати.

Також Оксана Гладун каже, що працівники лікарні звернулися з заявою до поліції з проханням з'ясувати хто винен, що вони не отримують зароблені кошти. 

Тож на понеділок запланований круг стіл чиновників з трудовим колективом.

Водночас як повідомили у Львівській обласній прокуратурі, за фактом невиплати зарплати відкрито кримінальну справу.

«Значного суспільного резонансу набула ситуація, яка відбувалася у Соснівці (Червоноградський район), де медпрацівники міської лікарні оголосили голодування вимагаючи виплати заробітної плати. За цим фактом Червоноградська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо безпідставної невиплати заробітної плати більше як за один місяць (ч. 1 ст. 175 КК України).
На даний час проводяться першочергові слідчі дії, встановлюються всі обставини вчиненого кримінального правопорушення. Досудове розслідування здійснюється слідчими поліції та перебуває на контролі органів прокуратури Львівщини.», - говориться у повідомленні.

Натомість у Національній службі здоров’я України вважають вимоги медиків Соснівки безпідставними. Про це повідомляє «Українська правда». Так, в НЗСУ стверджують, що медичні працівники вимагають так званих «ковідних» виплат, хоча не мають на це жодних підстав, тому що за потужностями лікарня не може надавати послуги зі стаціонарного лікування хворих на ковід.

Окрім того,  попри те, що у Соснівці мешкає понад 11 тисяч осіб, у лікарні укладено всього лише 387 декларацій з сімейними лікарями.

За даними НСЗУ, лікарня у Соснівці вже отримала з квітня по липень 1,7 млн. гривень за консультації вузьких спеціалістів. 

«Загалом в лікарні працює 83 людини. Середньомісячні витрати на оплату праці на одного працівника – 8 861 грн. З них 19 лікарів, на оплату праці яких йде 7,5 тисяч гривень, 32 людини – середній медичний персонал, на них в середньому має витрачатись 9,1 тисяч. Також у закладі працює 13 осіб молодшого медичного персоналу. Витрати на їх оплату праці складають 6,3 тисяч. Двоє керівників, за підрахунками НСЗУ, отримують 26,6 тисяч гривень.  Також в лікарні працює 19 працівників з категорії «Інші» та 8 керівників структурних підрозділів. Витрати на оплату перших складають 8,6 тисяч, других – 11,2 тисяч.», - стверджують у Національній службі здоров’я України.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», вчора медики Соснівської лікарні оголосили голодування через невиплату їм заробітної плати.

ІА "Вголос": НОВИНИ