Партія кума Путіна Віктора Медведчука СДПУ (о) у 2006 році лобіювала Андрія Садового на посаду міського голови Львова.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявив колишній перший заступник голови СДПУ (о), народний депутат України від «Опозиційного блоку» 8 скликання Ігор Шурма.

«Я ніколи не соромився того, що був активним членом СДПУ (о). І був у ній за ідеологічними переконаннями. І тоді, коли були вибори в 2006 році, ми чітко пояснили, чому підтримуємо Андрія Садового. Наш кандидат Петро Писарчук, якого ми хотіли робити мером, дистанціювався від партії, бо вважав, що той, кого підтримують соціал-демократи, програє. Василь Куйбіда був вже два терміни, до нього були різні питання. А »Самопоміч« - прогресивні, проекти йшли...І ми його підтримали. Я про це й заявив. Потім в офісі два рази вікна били. Я не знаю, хто. І я тоді, в 2006 році, був переконаний, що ми зробили правильний вибір. Бо попри всі звинувачення, місто таки змінилися», - зазначив Ігор Шурма.

Повний запис ефіру дивіться тут:

Нагадаємо, 27 листопада Вищий антикорупційний суд призначив міському голові Львова Андрієві Садовому заставу у 50 разів меншу, ніж просила прокуратура – 1,056 млн грн замість 50 млн грн. Мера та високопосадовців Львівської міської ради підозрюють у завданні збитків державі на суму 93,5 млн грн.

На засіданні суду з’ясувалося, що Андрій Садовий найняв захищати свої інтереси адвоката, яка раніше відстоювала невинуватість одіозного судді-колядника Ігоря Зварича.

Про деталі цієї справи читайте у статті: Афера з усіма відомими

 

ІА "Вголос": НОВИНИ