Народним депутатам від партії «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку підписали підозру. Так, за словами генерального прокурора Ірини Венедіктової, їх підозрюють у державній зраді.

Відомо, що у пості Венедиктової в Facebook прізвища не розголошуються, проте джерела OBOZREVATEL в силових структурах підтвердили, що мова йде саме про Медведчука та Козака.

«Інформую суспільство про те, що я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту – М. і К. Ми з колегами із правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків. Робота велась ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалась у вакуумі», – заявила генпрокурор.
Зазначається, що рішення повідомити про підозру прийняли після зібрання всіх матеріалів справи.
«Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних. Отже, народні депутати М І К підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму», – додала Венедіктова.
Також генпрокурорка перерахувала, в чому підозрюються політики:
  • визнання російської окупації Криму;
  • сприяння і безпосередня участь в передачі цінних документів, що стосуються українських надр (грошовий еквівалент їх ресурсів становить 38 млрд грн);
  • спроба стати правонаступником української власності, що по праву належить громадянам України;
  • розкриття відомостей, що містять держтаємницю;
  • створення «армії інформаційних клоунів» задля власних антиукраїнських інтересів.
Нагадуємо, у вівторок, 11 травня, до квартири Медведчука в Києві з обшуками прийшла СБУ.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ