Фонд соціального страхування України компенсував медичним працівникам 17,9 млн грн заробітку, який їм довелося втратити у зв'язку із самоізоляцією через коронавірус.

Про це інформують на урядовому порталі.

Фонд отримав для оплати майже 11 тисяч листків непрацездатності, які видали медикам для проходження самоізоляції. Медичний працівник має право на оплачувану самоізоляцію у випадку, якщо він був у контакті з хворим на COVID-19 без засобів індивідуального захисту. Він отримує 100% середнього доходу, незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи з шостого дня. Перші п'ять днів самоізоляції повинен оплатити роботодавець. Він і подає відповідну заяву-розрахунок. Від дати її подання залежить дата виплати компенсації. У відомстві заявляють, що затримок у виплаті немає, вона здійснюється у повному обсязі. Ця компенсація виплачується медикам з фонду боротьби проти COVID-19. Загалом сума компенсацій сягнула 17,9 мільйона гривень.

Також на сайті зазначають, що найбільше медичних працівників, які пішли на компенсовану самоізоляцію, виявили в Житомирській області – 1 366 осіб, Чернігівській області – 753 особи, Одеській області – 667 осіб, Сумській області – 567 осіб і Львівській області – 560 осіб.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ