Про це пише Добрий лікар.

Починати день справдi варто з гречки, причин цього безлiч, -розповідає Звенислава Костур, гастроентеролог. - Зокрема, завдяки вiтамiнам групи В, залiзу та iншим мiкроелементам гречка сприяє посиленню розумової дiяльностi, покращенню працездатностi. 

Якщо у вас сидяча робота, гречка корисна тим, що посилює моторну функцiю кишкiвника, чим сприяє очищенню, а отже, запобiгає ожирiнню. Гречка повiльнiше всмоктується у травному трактi (у порiвняннi з iншими кашами), не мiстить крохмалю, що знижує ймовiрнiсть пiдвищення рiвня цукру в кровi. Але майте на увазi: щоб засвоювалися жиророзчиннi вiтамiни, якi є в цiй кашi, її варто готувати, додаючи масла (або молока).

А загалом гречку рекомендують вживати при всiх хворобах, крiм хiба що недуг, котрi супроводжуються проносами (через значну кiлькiсть харчових волокон така страва сприяє посиленню перистальтики), та хвороби Вiльсона - Коновалова (коли немає ферментiв, що беруть участь у засвоєннi мiдi, або їх недостатньо). 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ