На складі Львівської обласної бази спеціального медичного постачання зберігається уся вакцина, яку привозять на Львівщину, зокрема і для щеплення проти Covid-19.

«Сьогодні це китайська CoronaVac і вакцина фірми Pfizer/ BioNtech, яка поступила в кількості 1170 доз. І ми видаємо вакцину кожного ранку на дві мобільні бригади. Цього тижня на Львівщину надійшла нова партія – 21 600 доз вакцини корейського виробництва «AstraZeneca», - розповіла Лариса Камінська – завідувачка складу №1 Львівської обласної бази спеціального медичного постачання
Щодо вакцини від фірми «Pfizer», то вона зберігається при температурі від  -60 до -80-ти градусів:
«Щоразу в кінці робочого дня ми розморожуємо певну кількість доз, яка потрібна для мобільних бригад. У такому стані вона може зберігатися упродовж п’яти днів у холодильнику при температурі +2-+8. У цей проміжок часу її потрібно використати»

Проблем із зберіганням вакцини «Pfizer»  при низьких температурах– жодних, запевняють спеціалісти.
"Колись думали, що для її збереження потрібні спеціальні камери. Вакцина засипається сухим льодом. Є спеціальний логер, який щохвилинно фіксує температуру. Кожного ранку ми в Київ звітуємо про дані температури. Це зовсім не складно», - пояснила Лариса Камінська.

На відміну від препарату фірми «Pfizer», вакцини «CoronaVac» і  «AstraZeneca» зберігають без заморозки у холодильнику при плюсових 2-8 градусів.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ