Про це пише healthyliving.com.ua

«Перед вживанням мандарини обов’язково потрібно мити. На шкірці може перебувати безліч небезпечних речовин. Також необхідно ретельно мити руки після контакту зі шкіркою плодів», — зауважують експерти.

Зокрема, для збереження продукції перевізники нерідко покривають фрукти етиленом, а даний хімікат діє при потраплянні в організм як токсин і до того ж накопичується в печінці. Зазвичай такі плоди липкі на дотик.

Якщо на шкірці помітний яскравий восковий блиск, є імовірність, що фрукти обробляли фунгіцидами — речовинами для боротьби з цвіллю. Ці хімікати можуть викликати ниркову недостатність, і особливо сильно шкодять, якщо людина, крім іншого, вживає і алкоголь.

Мандарини, які здаються занадто соковитими і зберігають вм’ятини від пальців при натисканні, скоріше за все, були переморожені при зберіганні. Вживати такі фрукти лікарі не радять. Також, за їхніми словами, не потрібно вживати в їжу мандарини із зеленими плямами, адже це зазвичай свідчить про хвороби плодового дерева.

ІА "Вголос": НОВИНИ