Отож, медики дали кілька порад, які допоможуть вберегти здоров'я, передає 24 канал.

Алкоголь

Найкраще зовсім відмовитись від алкоголю, чи принаймні споживати його у невеликих кількостях.

Харчування

Ще один важливий фактор – прийом їжі. Їсти треба часто (4-6 разів на день) але малими порціями. Тут дуже важливо не переїдати, щоб не перевантажувати роботу печінки.

Молочні продукти

Дуже важливо, щоб у меню були молоко і різноманітні молочні продукти. Вони покращують травлення та розвантажують печінку.

Вуглеводи

А от зі солодощами треба бути дуже обережними. Добова норма солодощів – приблизно 400 грам. Цю норму перевищувати не бажано — це може зумовити відкладення жиру в печінкових клітинах.

Температура їжі

Гарячі чи дуже холодні продукти можуть нашкодити печінці. Тож слідкуйте, щоб ви споживали лише теплу їжу.

Жирна та смажена продукція

Смажена їжа дуже небезпечна для печінки. Тож зменшуйте її у своєму раціоні, або й зовсім відмовтесь від неї. Це ж стосується і тваринних жирів – не зловживайте такою їжею.

Робота травної системи

Ну і пам'ятайте – робота печінки залежить від роботи всієї травної системи. Тож якщо у вас проблеми з функціонуванням шлунку чи кишечника, то будьте готові, що збій може дати і печінка.

ІА "Вголос": НОВИНИ