Згідно з новими даними американських вчених, професія, якій людина віддає більшу частину свого життя, грає дуже важливу роль в схильності до нейродегенеративних захворювань.

Як пише «Хроніка.Інфо», найбільша небезпека деменції або недоумства в тому, що людина втрачає пам'ять і здатність адекватно мислити, стає не в змозі обслуговувати свої базові потреби.

Приблизно 5000 осіб, які займалися різними видами діяльності, протягом десяти років спостерігалися вченими і періодично проходили тестування на когнітивні функції. Аналіз отриманих даних в результаті дозволив фахівцям зробити висновок про зв'язок між професією і ймовірністю розвитку деменції.

З'ясувалося, що представники спеціальностей, що вимагають розумових зусиль, з віком виявляються менше всіх схильні до деменції. У список самих «здорових» для мозку професій увійшли вчені, медпрацівники, педагоги, фінансові аналітики та авіадиспетчери.

Попереднє наукове дослідження, показало, що майбутнє пошкодження мозку і ймовірну деменцію у людини можна виявити ще в підлітковому віці. Когнітивні тести в період старшої школи досить ефективно допомагають виявляти тих, хто схильний до небезпечного захворювання.

ІА "Вголос": НОВИНИ