Про це інформує HeadInsider.
Солодощі
Поєднання алкоголю і солодких продуктів зумовить швидке сп’яніння і сильне похмілля. А все тому, що наш організм спочатку перетравлюватиме солодощі, адже глюкоза для нього важлива. Водночас, організм отруюватиметься нерозщепленим алкоголем.
Шоколад
Шоколад – це здається найпопулярніша «закуска» до вина чи коньяку. Проте він у поєднанні з алкоголем боляче вдаряє по підшлунковій залозі.
Алкоголь й так навантажує підшлункову, зумовлюючи короткочасні спазми. А шоколад може заблокувати деякі протоки. Це може спровокувати появу панкреатиту.
Свіжі помідори
Помідори і алкоголь лише підсилюють негативні якості один одного. Зокрема, органічні кислоти з помідора негативно впливають на стінки слизової шлунка. А це може спровокувати здуття живота або нетравлення.
Смажене і жирне
Жирне і смажене загострює і продовжує дію спиртного. Окрім того, така їжа створює додаткове навантаження на шлунок і печінку, і звичайно жовчний міхур.
Мариновані огірки
На відміну від солоних побратимів, які підтримують водно-сольовий баланс в організмі, мариновані огірочки і помідорчики дають зайве навантаження на нирки і печінку.
Виноград, дині, кавун
Фрукти чудово пасують до білого вина. Але вони не повинні бути дуже солодкими. Адже чим вони солодші – тим відчутніше буде сп’яніння.
Диня в поєднанні з міцним алкоголем дає в прямому сенсі вибуховий ефект в кишечнику – там починається процес бродіння.
ІА "Вголос": НОВИНИ