При активному ритмі життя, люди часто відволікаються і терплять біль, що не завжди йде на користь організму. Медики ж застерігають, при частих проявах болі будь-якого ґенезу, необхідно звернутися за консультацією до фахівця.

Про це повідомляє Країна здоров’я.

Чим небезпечний біль

1. Біль руйнує нервові закінчення, а разом з ними і клітини головного мозку.

2. Запущений біль може перерости в хронічний стан.

3. Біль впливає на психо-емоційний стан людини, збільшуючи дратівливість, появу почуття тривоги і різких перепадів настрою.

4. Біль може привести до розвитку хвороб серця і судин, а також до фізіологічних змін в клітинах організму.

Чому не можна терпіти головний біль
Біль часто провокує появу нового болю. Це пояснюється тим, що в той момент, коли у людини болить голова, спостерігається підвищення артеріального тиску, частішає пульс і збільшується вироблення адреналіну. Якщо не вжити знеболюючий засіб, може утворитися циклічний процес - наслідки болю будуть породжувати нові причини для його появи. Наприклад, причиною головного болю є спазм судин в головному мозку, а сама головний біль викликає викид адреналіну в кров,  який викликає спазм судин і стан людини погіршується.

Чому не можна терпіти зубний біль

Зубний біль - один з найсильніших і підступних, від якого, до слова, дуже важко позбутися. Більш того, зубний біль частіше інших призводить до больового шоку. Сам по собі зубний біль - це явний сигнал розвитку запальних процесів, які можуть призвести до серйозних наслідків, якщо вчасно не звернутися до стоматолога.

Чому не можна терпіти менструальний біль

Біль під час місячних - звичне явище для багатьох дівчат і жінок, які звикли вважати це особливостями фізіології жіночого організму. Однак фахівці запевняють, що дана думка є помилковою.

По-перше, біль сам по собі робить негативний вплив на організм в цілому. По-друге, менструальний біль може служити сигналом розвитку захворювання  (наприклад ендометріозу). Саме тому необхідно регулярно перевірятися у гінеколога.

Медики застерігають, що наслідки від болю можуть спричинити більшу небезпеку і шкоду здоров'ю, ніж прийнятий вчасно медикамент.

ІА "Вголос": НОВИНИ