Меган Маркл, дружина принца Гаррі, звинуватила королівську сім'ю Великобританії у занепокоєнні щодо того, наскільки темною може бути шкіра їхнього сина, що штовхало її на межу самогубства.

Про це йшлося в телевізійному інтерв'ю, яке принц Гаррі та Меган Маркл дали у неділю ввечері Опрі Уінфрі, передає Reuters. Пара буда символічно одягнена у чорно-білий одяг.

39-річна Меган Маркл, чия мати темношкіра, а батько білий, сказала, що вона була наївною до того, як вийшла заміж за королівську особу в 2018 році, але в кінцевому підсумку у неї з'явилися навіть думки про самогубство.

Меган розповіла, що її синові Арчі, якому зараз виповнився один рік, було відмовлено в титулі принца, оскільки в королівській сім'ї існували занепокоєння щодо «того, якою темною може бути його шкіра, коли він народиться».

«Це мені розповів Гаррі, це були розмови, які сім'я вела з ним», – розповіла Меган в інтерв'ю Опри Уінфрі, яке вийшло в ефірі CBS пізно ввечері в неділю.

Меган відмовилася сказати, хто висловлював подібні занепокоєння, як і Гаррі, який сказав, що його сім'я відрізала їх у фінансовому плані, і що його батько принц Чарльз, спадкоємець британського престолу, підвів його і в один момент відмовився приймати його дзвінки.

З Букінгемського палацу поки не було коментарів щодо інтерв'ю, яке вийшло вранці у понеділок у Великобританії.

Розмова з Опрі Уїнфрі стала найочікуванішим королівським інтерв'ю з тих пір, як покійна мати Гаррі, принцеса Діана, поділилася інтимними подробицями свого невдалого шлюбу з Чарльзом у 1995 році, зачепивши репутацію спадкоємця та становище сім'ї в очах британської громадськості.

Майже через три роки після свого зіркового весілля у Віндзорському замку Меган розказала про деяких неназваних членів королівського дому як брутальних, потворних та винних у расистських висловлюваннях.

Також вона звинуватила Кейт, дружину старшого брата свого чоловіка принца Вільяма, у тому, що вона довела її перед весіллям до сліз.

Критика стосувалась королівської сім’ї, проте не королеви Єлизавети.

Тим не менше, Меган сказала, що всі відмовчувались на її прохання про допомогу від расистських повідомлень, і її скрутне становище посилилось.

«Я просто не хотіла більше жити. І це була дуже чітка і реальна і страшна постійна думка. І я пам’ятаю, як він (Гаррі) мене просто обнімав, – згадала Меган, витираючи сльози.

Як відомо, оголошення Гаррі та Меган у січні 2020 року про те, що вони мають намір відмовитись від своїх королівських ролей, поглинуло сім'ю в кризу. Минулого місяця Букінгемський палац підтвердив, що розкол буде назавжди, оскільки пара, веде незалежне життя в США.

36-річний Гаррі сказав, що вони відступили від королівських обов'язків через відсутність розуміння, і він переживав, що історія повториться – згадка про смерть його матері Діани, яка загинула в аварії в 1997 році.

На запитання, що його мати сказала би про події, він відповів: «Я думаю, вона була би дуже роздратованою з цього приводу і це дуже сумно».

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ