Відмовитись від реалізації Мінської капітуляції у будь-якій формі, ніякого особливого статусу для Донбасу, жодної «формули Штайнмаєра» та ніяких перемовин у Нормандському форматі. Такими є вимоги українського суспільства перед зустріччю президента України Володимира Зеленського з його американським колегою Джо Байденом у Білому домі. Про це в коментарі НТА розповів заступник голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

«Перше завдання – не здати суверенітет України. Під будь-яким соусом. Тому ніяких договорняків за спинами українців. У жодному випадку не можна переходити оці червоні лінії. Ніяких виборів на окупованих територіях, ніяких поступок, яких хоче Путін», - каже Мельничук.

Окрім того, пояснює депутат, Зеленському слід вимагати від США, як головного гаранта за Будапештським меморандумом,  конкретних дій для захисту України. Зокрема, участі у переговорах щодо війни на Донбасі, прямої військової допомоги, блокування добудови Північного потоку-2 та статусу основного союзника США поза НАТО.

 Усі вимоги нації до президента Зеленського українці озвучать 28 серпня у столиці. Там пройде акція з однойменною назвою. Мета її – нагадати президенту, на які кроки очікують українці.

Як ми писали раніше, в Україні назвали офіційну дату зустрічі українського та американського президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена. Зустрінуться вони 31 серпня 2021 року. 

ІА "Вголос": НОВИНИ