Депутат від “Слуги народу” Микита Потураєв запевнив, що не подаватиме в суд на колег із ОПЗЖ за бійку на трибуні. Однак потім заявив, що проросійські політики могли б його вбити, якби не Микола Тищенко.

Про це Потураєв розповів в ефірі проєкту “Говорить великий Львів” на телеканлі NTA.

Коментуючи сьогоднішню бійку у Верховній Раді він заявив, що йому “трохи дісталося, але це не привід звертатись до правоохоронних органів”.

“Коли там набігли люди із відомої фракції, мені дісталося по печінці, по нирках. Вони це вміють робити, знаєте, так  “по-ментівськи”, щоб не було видно. Це дуже непроста ситуація, та ми це вистояли і захистили нашу точку зору. Микола Тищенко, над яким ви знущалися, випхав із трибуни московських агентів…  Знаєте, чому я тримався за трибуну? Тому що вони мене б вбили, користуючись тим, що цього не видно”, – заявив нардеп.
Та все ж, він переконаний, що основне, що йому вдалося висловити свою позицію, а “синці зійдуть”.

Водночас Потураєв не зміг чітко пояснити, чому нинішнє скликання ВРУ, зокрема, його фракція, яка представляє монобільшість, не може винести питання про пряму заборону ОПЗЖ. Він заявив, що насправді вікно можливостей заборонити проросійську політсилу було у Петра Порошенка після кривавих подій Революції Гідності.

“Вікно можливостей було, коли кров на Інститутській не просохла. Зараз ми такі цивілізовані і демократичні і маємо такими бути. А коли кров стояла, там, де я ходжу кожного дня, я спеціально ходжу кожного дня повз місце, де загинули люди, з якими я разом стояв на Майдані, тоді вікно було відкрито. А зараз, вибачте, зовсім інакша ситуація. Не треба її на нас покладати”, – обурився Потураєв.
Водночас політолог, професор Національного університету “Львівська політехніка” Микола Бучин зауважив, що незрозуміло, як політично Потураєв збирається долати ОПЗЖ, оскільки, згідно останніх рейтингів, рівень підтримки до “Cлуги народу” падає, тоді як до проросійської сили – зростає.
“Можливо, просто тут питання в тому,  що ще не час і це, поки що  політичних дивідендів?”, – припустив політолог.
У свою чергу Потураєв висміяв усі партійні рейтинги, заявивши, що вони викликають у нього лише посмішку. Окрім того, він переконаний, що у 2014 році все ж існувала монобільшість.
“Там були дві гіперпатріотичні фракції – “Народний фронт”  і БПП.  Можна було провести все, що завгодно… Та чомусь вони так і не сказали те, що сказав сьогодні я. Чому? В чому головна проблема озвучити те, про що думають мільйони українців? Було лячно це сказати? Чи треба, щоб прийшов якийсь москаль Потураєв у складі “москальської фракції” і сказав те, що на умі у мільйонів? “, – емоційно заявив Потураєв в ефірі “Говорить Великий Львів”.
Нагадаємо, сьогодні, 17 червня, під час пленарного засідання у ВРУ побилися депутат від ОПЗЖ Ілля Кива та представник “Слуги народу” Микола Тищенко. Причиною сутички стала емоційна заява голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутата фракції “Слуга народу” Микити Потураєва, який  заявив, що такі фракції, як ОПЗЖ, треба знищувати.

ІА "Вголос": НОВИНИ