[media=163300,163301] 

Про це говорили на прес-конференції у Прес-клубі Львова, передає кореспондент «Вголосу».

Сержант Степан Підкуймуха опинився у самому центрі земельного скандалу Лисиничів. Він майже 2,5 роки захищає країну від російської окупації. Приїхавши додому у відпустку, потрапив у нове пекло, яке нині утворилося в Лисиничах через об’єднання у територіальні громади. Оскільки Степан Підкуймуха, і це підтвердили місцеві мешканці, бойові побратими, а також голова села Лисиничі Мирон Бедрій, завжди мав активну громадянську позицію і вміє постояти за себе і свою думку, отримав такий удар.

Прецедент стався минулої суботи, коли до військовослужбовця задзвонив знайомий сина і розповів, що по селу Лисиничі, де проживає Степан Підкуймуха, розносять листівки сумнівного змісту. В тих листівках розповідалося, що сержант 24-ї ОМБр такий собі «лисиничівський Моторола», вчинив купу злодійств і тримає село в страху, та ще й входить до виконкому сільради. Взявши із собою сина, вони поїхали перевірити інформацію.

На прес-конференції сам Степан Підкуймуха розповів про той випадок: «Ми під’їхали до пані Ольги, яка мала кульок із газетами та листівками. вона почала виправдовуватися. Я кажу: дощ падає, давайте сідайте в машину. Вона сіла в машину. Я кажу: пані Ольга, давайте поїдемо в міліцію. Набрав 102, сказав, що піймав людину, яка носить листівки із поганим змістом про мене. З нами у машині їхав її племінник Тарас Онисько. Ми заїхали у Пустомити. Я написав заяву, що про мене носили листівки. Хлопці дали свідчення».

Через пару днів на «24 каналі» з’явився сюжет про те, що Степан Підкуймуха викрав людину.

«Я маю інформацію, що 24-й канал належить Садовому. Я маю інформацію, що ці листівки друкувалися у «Будинку молоді», який належить міському майну. На сесії міськради депутати від «Самопомочі» заявили, що у Лисиничах викрадають людей», - додав Підкуймуха.

Хто і чому створив такі листівки  й розносить їх селом, поки що достовірно невідомо. Сержант закликав правоохоронні органи розібратися із даною ситуацією. А на журналістку телеканалу «24 канал», а також на пані Ольгу, яка розносила листівки, вже готують судові позови.

ІА "Вголос": НОВИНИ