В Україні за останні три місяці шоколаду виробили на 0,8% більше, ніж в аналогічний період у 2018 році. Водночас кондитерських і хлібобулочних виробів – менше на 3,9% і 4,5% відповідно.

Про це інформує UFEB з посиланням на дані Держстату.

Попит на шоколадні вироби зростає. Це підтримують не тільки імпортні постачання, але й вітчизняні виробники.

Сьогодні найбільше виробляють цукерок із алкоголем (на 8,9%), шоколаду в брикетах, пластинах, плитках із додаванням зернових (на 51,9%), шоколаду й аналогічні вироби із вмістом какао в брикетах, пластинах чи плитках масою більше 2 кг (на 24,3%).

Експерти наголошують, що кондитерський ринок водночас іде на спад уже третій місяць, що не впливає на обсяг торгівлі на міжнародних ринках. Понад половину солодощів було експортовано за кордон, а 45%  – забезпечили потреби внутрішнього ринку.

За перші три місяці 2019 року знизився обсяг виробництва хлібобулочних виробів (на 4,5%) через зниження пропозиції борошна на українському ринку і зменшення споживання.

ІА "Вголос": НОВИНИ