Мер Черкас Анатолій Бондаренко неочікувано офіційно вибачився перед президентом України Володимиром Зеленським та закликав місцевих депутатів замість сварок зосередитися на реалізації важливих проєктів.

Відповідну заяву він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Бондаренко зауважив, що понад усе сподівається, що протистояння між центральної та місцевою владою закінчиться та вдасться об'єднати свої сили для більш ефективної боротьби з коронавірусом в Україні.

Міський голова Черкас зізнався, що є досить запальною людиною, проте завжди відстоюватиме інтереси України разом з людьми, які готові робить теж саме.

Бондаренко звернувся до глави держави та наголосив, що їхнє головне завдання - це спільно працювати на користь інтересів України.

Конфлікт між Зеленський та Бондаренком: хронологія подій

  • 1 травня у Черкасах ухвалили рішення про пом'якшення карантину у місті, попри рішення Кабміну про запровадження карантинних пом'якшень з 11 травня.
  • Через це правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти мера Черкас Анатолія Бондаренка.
  • В одному зі звернень Зеленський назвав міського голову Черкас  бандитом, через що Бондаренко звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності проти лідера України Володимира Зеленського.
  • Цікаво, що мер просив стягнути із Зеленського 1 гривню за «моральну шкоду».
  • Відомо, що Печерський районний суд Києва позов Бондаренка не підтримав.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ