Мер міста, священники та мешканці міста обурені й звинуватили фестиваль в образі християнства.

Популярний фестиваль «Файне місто» потрапив в скандал через виступ польського блек-метал гурту Batushka. Під час виступу учасники гурту були одягнені у священицькі ризи, а на сцені стояли ікона Божої Матері, труна та підсвічники.

Фото:Юлія Хмелініна

Мер Тернополя вимагає від організаторів фестивалю “Файне місто”, який проходив з 28 серпня по 1 липня, вибачитись через антихристиянське дійство. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сторінці міського голови у “Facebook”.

Я категорично проти будь-яких антихристиянських заходів у Тернополі! І хоч Тернопільська міська рада не є організатором фестивалю «Файне місто», буде проведено розмову з організаторами фестивалю за участі правоохоронних органів. Або організатори зобов’язуються проводити фестиваль «Файне місто» без антихристиянських гуртів, символів, без участі гуртів з Росії, або  не проводитимуть його взагалі. Вимагаю від організаторів негайно пояснити ситуацію і вибачитися перед тернополянами за антихристиянські дії. Наше місто Тернопіль славиться своїми християнськими цінностями, сімейними традиціями. Ми не дозволимо плюндрувати, паплюжити, насміхатися над нашою релігією.- йдеться у заяві міського голови.

Напередодні цієї музичної події націоналістичні організації виступили проти участі у фестивалі гуртів з Росії, один з яких мав концерти в окупованому Криму. Однак гуртам з країни-агресора все ж вдалось виступити.

ІА "Вголос": НОВИНИ