Про це розповів журналіст-блогер, житель міста Орландо Ростислав Шапошніков на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами, 12 яєць класу А (найбільші) у звичайному американському супермаркеті коштують 68 центів, що приблизно дорівнює 18 гривням.

«Чому в США, де середня зарплата 3600 доларів за місяць, яйця коштують вдвічі дешевше, ніж в Україні, де середня зарплата на рівні 7500 грн», – запитує у відео Ростислав Шапошніков.

Він наголосив на разючій різниці у доходах тих людей, які ці яйця виробляють і продають.

«Найразючіший контраст – в доходах робітників, котрі стоять на шляху цих яєць від курячих кормів і до виходів з магазинів при тому, що виробляють вони продукцію, котра +/– все ж таки схожа за кінцевою ціною», – зазначив Ростислав.

Також емігрант Шапошніков нагадує, що чи не найбільший виробник курятини та яєць в Україні «Наша ряба» отримує мільярдні дотації з бюджету. В тому числі останні роки.

Водночас український «яєчний шейх» Юрій Косюк купує яхту за 180 мільйонів доларів (за роздрібною ціною 1,95–4,8 мільярда українських яєць), розбудовує палаци тощо.

Відзначився на цьому тлі в публічному коментарі в соцмережі радник президента Юрій Бірюков, у якому він захищав українські олігархічні «порядки».

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ