Потужний вибух у квартирі на вулиці Замарстинівській – другий випадок протягом 2021 року в цьому районі Львова. Які кроки має робити мерія щодо інформування населення, щоб не допускати таких ситуацій, у прямому етері «Народного Толк-Шоу» на каналі NTA розповів депутат Львівської міського ради від «Варти» Ігор Зінкевич.

Депутат переконаний, що проблему потрібно розділити на дві частини.

«Першою є інформування населення щодо можливих датчиків, вартість яких від 500 гривень. Вони виконують функцію прийняття інформації щодо газу, зокрема й викидів СО2. Для цього необхідно ініціювати певні програми, адже за рік таке сталося вдруге – два вибухи в одному районі. Ситуації майже ідентичні – викид газу. Розумію, що експерти дадуть точніші результати, але питання датчиків мають максимально координуватися. Якщо політика міста буде адекватною, то буде розуміння необхідності дієвої програми, яка б інформувала людей про те, що є засоби, що можуть сповістити про проблему, пов’язану з газом. Тоді б не було у нас таких наслідків, які маємо зараз», – каже Ігор Зінкевич.

Друга частина проблеми, на переконання депутата, – в цьому районі є чимало соціально незахищених мешканців. Доцільно було б говорити про фінансування постраждалих безпосередньо з мерії, бо в результаті вибуху постраждала не одна квартира, а й сусідські з різних поверхів.

«Наразі остаточно не визначено, хто саме винен у вибуху, – заначив Зінкевич. – Але люди не мають через це страждати. Мали б діяти прості методи захисту. Міська рада створила канал смс-сповіщення на початку поширення коронавірусної інфекції.  Але це було пропіарено і розкручено з міського бюджету. А цей канал мав би брати інформацію з ДСНС  і сповіщати людей про методи захисту при отруєннях чадним газом, надання першої допомоги тощо. А там використовується реклама, те, що потрібно мерії».

ІА "Вголос": НОВИНИ