«Європейська солідарність» почала у Львові збір підписів за підвищення зарплат для медиків. Після того, як акцію закінчать, депутати Львівської міської ради планують лобіювати це питання в сесійній залі. Втім, мерія вже сьогодні намагається перешкодити цій ініціативі.

Про це у прямому ефірі «Народного толк-шоу» розповів голова фракції «Європейської солідарності» у ЛМР Петро Адамик.

«В одному з львівських медіа головні лікарі медичних закладів виступили із засудженням такої акції, ніби їм не треба піару. Натомість рядові медичні працівники - медсестри та лікарі просто приходили й давали інформацію, що вони не забезпечені всім необхідним. Тобто чиновники на камери заявляють, ніби все є, а сестринський склад каже, що насправді немає нічого! А чому було стільки заражень серед лікарів? Бо вони не були захищені», - зазначив Адамик.

Депутат зазначив, що очільників львівських лікарень фактично змусили виступити проти допомоги:

«Зараз, наприклад, щоб отримати допомогу від Фонду Порошенка, треба написати заяву головному лікарю. А головні лікарі »підвішені« контрактами, які закінчуються в липні. Тобто вони заручники ситуації, не можуть не слухати керівництво. Лікарі в приватних розмовах розповідають, що їм телефонують з міської ради й вимагають засудити нашу допомогу!»

Повний запис ефіру дивіться тут:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ