Канцлер ФРН Ангела Меркель оголосила про вступ Німеччини в нову фазу пандемії коронавірусу з менш жорсткими обмеженнями. У зв'язку з цим вона закликає жителів країни дотримуватися "базових вимог, необхідних для запобігання поширення коронавірусу, передає DW.

«Для мене дуже важливо звернути увагу на той факт, що ми вступаємо в нову фазу пандемії, і що тепер буде необхідно, щоб поряд з ослабленням обмежувальних заходів у нас справді була впевненість в тому, що люди будуть дотримуватися основних приписів: дотримуватися дистанції, прикривати рот і ніс в знак поваги до інших людей. Це дуже важливо», - підкреслила канцлер.

На даному етапі, за її словами, у фокусі уваги будуть перебувати два завдання: органам охорони здоров'я належить ретельніше відслідковувати ланцюжки зараження та ізолювати хворих.

Уряд Німеччини і влада федеральних земель 6 травня погодили проєкт другого етапу зняття обмежень, введених в березні для стримування спалаху коронавірусу. Під час наради в форматі телефонної конференції Меркель і прем'єр-міністри 16 федеральних земель домовилися про відновлення занять масовим і професійним спортом на чистому повітрі та відкриття всіх магазинів.

Після закінчення карантинних заходів, введених у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції, Німеччина буде пропускати трудових мігрантів. Щомісяця, починаючи з квітня, в країні будуть чекати до 40 тис. працівників.

Таке рішення було ухвалене, щоб уникнути дефіциту працівників, а також нестачі сезонних фруктів і овочів, яка потім може спровокувати зростання цін на них.

Як відомо, за останню добу в Німеччині кількість нових випадків зараження зменшилася удвічі.

ІА "Вголос": НОВИНИ