У четвер, 11 липня, Меркель приймала у Берліні нову прем’єрку Данії Метте Фредеріксен. Після інциденту з тремтінням, який повторився втретє за місяць, канцлер Німеччини Ангела Меркель змінила протокол церемонії зустрічі іноземних гостей.

Про це повідомляє Die Welt.

Зазначається, що у четвер, 11 липня, Меркель приймала у Берліні нову прем’єрку Данії Метте Фредеріксен. Під час зустрічі іноземних гостей традиційно слухають національні гімни стоячи, однак цього разу канцлер провела церемонію сидячи. На червоній доріжці розмістили невеликий постамент із двома білими стільцями, на яких сиділи Меркель та Фредеріксен. За інформацією німецьких ЗМІ, протокол змінили за бажанням самої Меркель.

«Я, як людина, маю великий особистий інтерес у тому, щоб бути здоровою і доглядати за своїм здоров'ям», - зазначила канцлер Німеччини.

Зауважимо, під час церемонії офіційної зустрічі прем'єр-міністра Фінляндії Антті Рінне Меркель стало погано вже втретє за три останні тижні.

Як раніше писав «Вголос», колишній глава внутрішньої розвідки Німеччини (BfV) Ганс-Георг Маасен вимагає від влади надати публічну інформацію про стан здоров’я Ангели Меркель і через інциденти з тремтінням на офіційних прийомах.

ІА "Вголос": НОВИНИ