Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала 5 підозр в рамках розслідування кримінальної справи детективів Національного антикорупційного бюро та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у справі про заволодіння землею в Одесі.

Про це вона повідомила на своїй Facebook сторінці.

"Інформую суспільство про те, що підписала 5 підозр в рамках розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та прокуроріа САП. Це дуже важлива і показова справа, як для Одеського регіону, так і для країни в цілому. Одеса ніколи не була простим містом і наївно вважати, що і справи там розслідуються, так би мовити, по шаблону.
Навпаки, підозрюваними стали мер міста, низка міських посадовців і один відомий одесит, роль якого уважно вивчалась слідством, щоб ні в якому разі не помилитися і нічого не пропустити", - йдеться в дописі
Слідство вважає, що підозрювані були причетні до заволодіння земельними ділянками в Одесі, яке фігуранти справи «називали орендою».
«Підробка документів і використання службових повноважень з метою реалізації злочинного плану — кримінально карані діяння», — наголошує генпрокурорка.
Згідно з експертними висновками, збитки міському бюджету склали понад 533 мільйони гривень. Водночас Венедіктова наголошує, що ця сума може змінитися до моменту закінчення розслідування. Мовляв, правоохоронці все ще опрацьовують інших важливі обставини справи.
За її словами, слідчі проаналізували великий масив даних у межах справи. Йдеться про телефонні перемовини, дані з комп’ютерів, інформацію з електронних поштових скриньок тощо.
 
Нагадаємо, що минулого року мер Одеси Труханов не задекларував понад 16 млн гривень

ІА "Вголос": НОВИНИ