Міські голови від «Свободи» в Івано-Франківську, Тернополі та Хмельницькому за останні 5 років довели, що націоналісти є найкращими господарниками.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив очільник Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

«Свободі» часто закидають, мовляв, нічого крім акцій вона зробити не може. Але наші мери в Івано-Франківську, Тернополі та Хмельницькому за останні 5 років довели протилежне. Реальною роботою вони вивели свої міста в лідери усіх рейтингів за якістю життя в Україні! Тому сьогодні «Свобода» вкрай до потреби і Львову - у міській раді. Свободівець має стати новим міським головою Львова«, - наголосив Любомир Мельничук.

Крім того, політик розвіяв міф про »Свободу« у Львові, який полягав у тому, що політсила, маючи велику фракцію у міській раді не захотіла здійснити кардинальних змін в місті:

»Насправді, цей міф про «Свободу» впродовж тривалого часу запускали наші політичні опоненти. Вони намагалися переконати людей, мовляв, повноваження мера і депутатського корпусу можна якось дублювати. Але я нагадаю, що «Свобода» у Львові не мала навіть свого керівника жеку. Жодного! Нуль! 1500 чиновників 15 років підпорядковуються одній людині (міському голові, - ред.). Все. А депутатський корпус несе лише функцію контролю. Тобто «Свобода» вказувала на недоліки мерії і її чиновників.

І давайте пригадаємо, що тоді відбувалося. Тоді до Львова приїздив Янукович, тоді до Львова приїздив Азаров. Пам'ятаєте, як нинішній мер тоді говорив до них? Я нагадаю: «Нам Свабода здєсь жить не дайот!»

І давайте пригадаємо десятки судів зі «Свободою». Ми, маючи велику фракцію, ухвалювали рішення, які суперечили планам мера. Наприклад - про відправлення у відставку всього виконавчого комітету. Думаєте, воно виконано було? Тоді Янукович став «парасолькою» для Садового і це його врятувало.

А рішення, які стосувалися боротьби з корупцією, посад, двоставкового тарифу? Все блокувалося. Зрештою, ніхто чомусь вже не згадує, що ще в 2012 році «Свобода» зробила виїзне засідання в Грибовичі, де закликала керівництво мерії негайно розпочати рекультивацію сміттєзвалища, адже було очевидно, що тодішня ситуація може призвести до біди. Це все знову-таки було заблоковано суддями, які слухали Януковича з Києва і Садового у Львові. Простими словами - «Свобода» виконувала контрольну функцію. І я вважаю, що виконувала добре. Ми не мовчали про ту корупцію, яка відбувалася«.

»А тепер дивіться далі, що зараз відбувається. І представницька гілка влади (депутати, - ред.), і виконавча гілка влади (чиновники,- ред.) - керовані з одного кабінету (йдеться про більшість партії Садового у депутатському корпусі, - ред.). До обіду людина - чиновник, а після обіду - депутат, який має сам себе (чиновника) контролювати. Це може відбуватися ефективно? Звісно, що ні! Саме через те, що немає контролю за діяльністю чиновників, ми маємо цю катастрофу у Львові. Вже немає великої фракції «Свободи» в міськради - і подивіться на наслідки: транспортний колапс, будівельний колапс, сміттєвий колапс. А чиновники самі собі дифірамби співають, як у них все чудово! Неправда ж це! Ми бачимо, як наше місто деградує", - додав Любомир Мельничук.

Повний запис ефіру дивіться тут:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ